Vill du engagera dig? 

Umeå Stadsmission kommer under våren starta upp en volontärutbildning för dig som är intresserad av att arbeta ideellt hos oss exempelvis med att sortera kläder, förbereda fika och planera aktiviteter. Vi söker även volontärer med olika yrkesutbildningar till exempel frisör, tandläkare, fotterapeut och hantverkare. 
 
Utbildningen kommer att vara digital och vi träffas vid två tillfällen. Under utbildningen kommer du få lära dig mer om vår organisation och arbetssätt. Du kommer också få diskutera kring olika scenarion och få råd och tips kring saker som är viktiga för dig i kommande uppdrag.  

Utbildningen är till för alla över 18 år, den är kostnadsfri och du binder dig inte till att bli volontär efter utbildningen.  
Eftersom de flesta av våra uppdrag sker en gång i veckan eller varannan vecka är det viktigt att du som vill vara volontär hos oss ser det som ett långsiktigt åtagande, helst minst ett halvår. Det gör att vi bättre kan skapa en trygghet för de personer som besöker våra verksamheter. 

 
Har du fler frågor, tveka inte att kontakta oss. Kontaktuppgifterna hittar du längst ner på sidan. 
 

Information om utbildningen: 

Uppstart: 29 mars 15.30 

Steg 1:  Skicka in din anmälan.  
Du kan anmäla dig genom att ringa eller skicka ett e-postmeddelande. När anmälan är mottagen kommer du få mer information. 

Steg 2: För att kunna delta i den digitala utbildningen behöver du ha tillgång till en mobiltelefon, dator eller platta med internetanslutning. Du kommer få en länk skickad till dig som du använder för att klicka in dig till första träffen. Glöm inte att bunkra upp med fika och något skönt att sitta på. 

Steg 3: Du genomgår vår volontärutbildning. 

Steg 4: Du matchas till ett uppdrag och påbörjar ett uppdrag.  

Kontaktuppgifter:

Anna Lindehell 076-769 65 01, anna.lindehell@umeastadsmission.se

Julia Berglund 072-531 51 01, julia.berglund@umeastadsmission.se